Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Programmet var faktiskt lika dumt som teasern”

Publicerad: 17 januari 2014, 09:01

Gudrun Schyman var inte särskilt imponerad över Belinda Olssons ansats i premiärprogrammet.

Foto: SVT

Premiären av Belinda Olssons ”Fittstim – min kamp” sågs av 578 000 tittare. Kritiken mot programserien är hård.


Ämnen i artikeln:

Belinda Olsson

– Det här programmet matar alla troll som finns där ute som säger att feminister är tokiga. Det bidrar inte till upplysning för fem öre. Jag var oerhört förvånad över att det var ett så dåligt, opolitiskt och fördummande program, säger kulturjournalisten Ulrika Milles till SVT.se.

Hon underkänner helt första avsnittet.

– Frågan "Har feminismen spårat ur?" är lika konstig som "Har demokratin spårat ur?". Redan där kände jag att man har tagit bort politiken och alla viktiga frågor inom feminismen. Och programmet var faktiskt lika dumt som teasern, fortsätter Ulrika Milles.

Författaren och journalisten Karolina Ramqvist samarbetade med Belinda Olsson när de skapade boken "Fittstim" 1999.

– Det är gjort utifrån idén att man måste underhålla för att kunna diskutera de här frågorna och jag förstår att många blir illa berörda av att SVT väljer ett sådant tilltal när man äntligen ska fördjupa sig i den svenska feministiska diskussionen, säger Karolina Ramqvist till SVT.se.

Efterföljande SVT Debatt, där programmet och feminismen diskuterades, lockade 434 000 tittare, enligt preliminära siffror från MMS.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Belinda Olsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.