Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Provider styckar och säljer Kanal Lokal

Publicerad: 24 september 2008, 14:40

Inga nya pengar har kommit in till Kanal Lokal. Nu säljer delägaren och styrelseordförande Håkan Ramsin ut dotterbolagen, grunden för hela verksamheten.


Håkan Ramsin.

För knappt ett år sedan planerade den blödande kanalen en nyemission på 75 miljoner kronor. Men i praktiken har i stället delägaren Provider fått finansiera kanalens fortsatta verksamhet.

Och när inga nya pengar har kommit in återstår bara ett alternativ: försäljning.
– I dag är kapitalbehovet 35 miljoner kronor för koncernen, säger Håkan Ramsin, styrelseordförande för Kanal Lokal och delägaren Providers representant i bolaget
– Vi tänker finansiera bolaget genom att sälja ut delar av dotterbolagen i de regioner vi är aktiva. Vi för diskussioner med olika potentiella partner, huvudsakligen mediepartner, säger Håkan Ramsin.

Några avtal är ännu inte klara.
– Vi har inte skrivit på papperet, säger Håkan Ramsin.

Jobbar du heltid med försäljningen?
– Jag har fokus på detta, men jobbar med en del andra saker också.

Hur många bolag handlar det om?
– Vi har verksamhet på fyra orter, men planerar att starta på ytterligare tre orter. Totalt handlar det alltså om sju bolag. Men det kan bli fler eftersom tillstånden kan delas. Vårt tillstånd i Stockholm täcker hela Mälardalen.

När ska försäljningarna vara klara?
– Senast vid årsskiftet.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.