Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Public service skär ner 100 administratörer

Publicerad: 20 juni 2013, 10:45

Sveriges Radio Förvaltnings AB planerar att i höst minska antalet anställda, från 178 till mellan 70 och 75 personer. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Sveriges Radio Förvaltnings AB ägs gemensamt av SVT, SR och UR. Företaget arbetar med vissa gemensamma administrativa uppgifter, bland annat löneutbetalningar, arkiv och personaladministration.

Bolagets styrelse har nu beslutat att vissa av bolagets arbetsuppgifter ska föras tillbaka till programbolagen. Förändringen är tänkt att leda till besparingar på drygt 90 miljoner kronor årligen.

Tanken är att personalminskningarna ska vara genomförda om ett år. Under hösten kommer erbjudanden om avgångsvederlag och andra lösningar att presenteras för de övertaliga medarbetarna. Först därefter kommer det att stå klart hur stort behovet är av uppsägningar.

SRF:s styrelseordförande Mats Svegfors, tidigare vd för Sveriges Radios, säger så här till Mediatrender om bakgrunden till beslutet.

– I och med den nya tekniken ändras förutsättningarna för att driva sådana här gemensamma verksamheter. Förut såg tekniken likadan ut i alla bolag, men inte i dag. Vi ser nu möjligheten att spara pengar - med den tekniska förändringen kommer kraven på minskade kostnader. Pengarna ska flyttas till programproduktionen. SVT och SR har redan i dag sparat en hel del.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.