Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rapport-sändningen som försvann

Publicerad: 4 december 2013, 10:00

SVT:s Rapport drabbades av ett tekniskt haveri igår och kunde inte visa sin sena sändning. Rapports redaktionschef Ulf Johansson uppger att något liknande aldrig har hänt tidigare. – Om systemet går ned går det alltid att lösa med en reservsändning, men här skedde det så nära inpå sändningen att vi inte kunde sända överhuvudtaget, säger Ulf Johansson, redaktionschef på Rapport.


Ämnen i artikeln:

RapportSVTUlf Johansson

Rapport använder det redaktionella systemet iNews och det var inte  systemet i sig som havererad, utan servrarna som systemet körs på.

–  Det blev lite panik i studion och jag blev uppringd strax före  sändningen att den inte skulle gå att genomföra, säger Ulf Johansson.

Han berättar att Rapport har ett backup-system som gör att det alltid går att köra telegram och reservinslag.

Problemet var bara att systemet gick ned så tätt inpå sändningen att det inte gick att lösa det hela via reservalternativen.

Ulf Johansson uppger att Rapport inte har fått några reaktioner över den uteblivna sändningen.

–  Den sena sändningen har lite flytande tid och kan gå alltifrån strax  före tolv till klockan elva. Vi brukar ha cirka 100 000 tittare kanske  då sändningen körs vid elva, men sedan går antalet tittare nedåt i takt  med hur sent sändningen körs, säger Ulf Johansson.

Han uppger också att Rapport installerar ett ytterligare reservsystem idag.

Så det blir ett reservsystem för ert reservsystem med andra ord?
– Ja, exakt så, säger Ulf Johansson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

RapportSVTUlf Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.