Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ras för Idol i USA

Publicerad: 27 januari 2012, 10:27

Amerikanska Idol får allt svårare att behålla sina tittare.

Foto: Freemantle/TV4.

Fox försök att visa Idol för samma publik som tittade på konferensfinalen i amerikansk fotboll i söndags gick inte hem. Raset forsätter i USA.


Ämnen i artikeln:

CBSFoxNew York TimesABCAmerican Idol

New York Times räknar med en minskning på hela 20 procent, vilket i  så fall är ett tydligt tecken på att den tidigare så enormt  framgångsrika tv-showen råkat ut för en nedgång som förr eller senare  drabbar riktiga långkörare.

Fox hade en genomsnittlig rating för  Idol på 8,6 procent hos målgruppen 18-49 år under förra året och under  onsdagen nådde man endast 6,4, vilket enligt New York Times innebär en  nedgång med mer än 25 procent.

En positiv sak i sammanhanget är möjligen att showen endast gick ned med 9 procent i förhållande till förra veckans premiär.

New  York Times menar samtidigt att man inte får glömma att konkurrensen var  ganska svag under onsdagskvällen då CBS och ABC endast visade repriser i  samma veva som Idol sändes.

Siffrorna kan möjligen förbättras  något när de slutgiltiga siffrorna för nationen är sammanräknade, men  enligt New York Times ligger ändå raset i linje med den nedgång som  showen har haft i år.

Detta trots att man körde en specialsändning under söndagen i samband konferensfinalen i NFL.

Idol  är visserligen fortfarande den amerikanska tv-världens mest populära  show, men gapet i förhållande till CBS komedi Two and a Half Men och Modern Family hos ABC har minskat väsentligt på sistone, enligt New York  Times.

En av de riktiga fixstjärnorna i amerikanska Idol är Simon Cowell.

Han ligger också bakom det som många ser som en riktig Idol-dödare – The X Factor.

I höstas rapporterade Aftonbladet att TV4 beslutat sig för att lägga Idol på is under 2012. I stället satsar man på X Factor i höst.

TV4 utesluter däremot inte att programmet kan göra comeback i framtiden.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.