Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rättighetskriget mellan HBO och Netflix hårdnar

Publicerad: 7 januari 2013, 23:42

I december gjorde videotjänsten Netflix klart med rättigheterna till Disneys produktioner. Nu följer konkurrenten HBO på i kapprustningen genom att teckna ett tioårigt exklusivt avtal med Universal Pictures.


Efter Netflix köp av Disney-rättigheter i december kontrar kombatanten HBO genom att teckna ett avtal med Universal Pictures. Det skriver Computer Sweden.

Med HBO:s avtal med Universal Pictures ges man exklusivitet till produktionsjättens filmer samt underetiketten Focus Features. Både på webben och via betal-tv.

Bland de färska titlarna under Universal sticker försäljningssuccér på den amerikanska marknaden så som Les Miserables och Ted.

Enligt LA Times betalar HBO omkring 200 miljoner dollar årligen till Universal för de exklusiva rättigheterna som gäller den amerikanska marknaden.

Sedan tidigare har HBO tecknat exklusiva avtal om titlar från bland andra Fox och Warner Bros. Netflix tecknade i december ett exklusivt avtal med Disney och nyligen knutit till sig rättigheterna till filmer från Warner Bros.

Nu tippas nästa stora affär bli mellan Netflix och Sony Pictures. Här väntas inte HBO ge sig in i budgivningen om filmerna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.