Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ravelli om FC Nörd: ”Skrattade så tiden stod stilla”

Publicerad: 2 mars 2016, 13:14

Andreas och Thomas Ravelli tillsammans med fotbollslaget.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Nu förnyar TV4 TV3 och ZTV:s gamla programkoncept FCZ - men kallar det FC Nörd. Resumé passade på att ställa några frågor till Thomas Ravelli som tillsammans med sin bror tränar det något speciella fotbollslaget.


Ämnen i artikeln:

TV4TV12

Hej Thomas! Berätta om programmet.
– Det är 14 killar som har olika specialintressen av alltifrån spel till manga, schack och matematik. Vi (Thomas och Andreas Ravelli reds. anm.) ska lära dem att spela fotboll och fungera som lag. Men framför allt ska vi ha skoj och utvecklas tillsammans.

Vi minns FC Z som gick på ZTV och TV3, men lades ned våren 2007. Varför kommer FC Nörd lyckas bättre?
– Jag vet inte om det lades ner, de gjorde de programmen de skulle göra och sen var de klara. Vad gäller det här programmet är det skoj att lära sig om andras specialintressen. Alla människor har dem. Jag var själv nördig vad gäller fotboll mellan 15 och 40 och tyckte att det var konstigt att folk inte fattade det. I programmet har vi roligt med varandra – inte åt varandra. Det är inte ofta man tappar det helt och hållet och skrattar så tiden står stilla – men det gjorde jag under en av inspelningarna.

Vad har varit mest utmanande under inspelningarna?
– Att försöka lära dem att spela fotboll. De flesta av dem hade inte en aning om hur man gör. Det är jättesvårt att lära sig – speciellt på äldre dar.

Lyckades ni få ihop ett bra lag till slut?
– Ja, det tycker jag. Att vinna är inte det viktigaste jämt och ständigt. Vi har gett dem en upplevelse som de kommer att bära med sig för resten av livet.

Vad säger du om att programmet sänds i TV12 och inte i TV4?
– Jag tycker att det är bra att man försöker få folk att titta på och lära känna kanalen. Dagens ungdomar tittar inte på tv som den äldre generationen har gjort. De tittar på datorn och när de själva vill. Jag ser det som ett bra sätt att få kanalen känd.

Så du ser det inte som en begränsning att programmet sänds i TV12?
– Nej, det gör jag inte. Allt, inklusive extraklipp som man inte får se i tolvan, finns på webben.

FC Nörd har premiär den 22 mars. Vad har du för förhoppningar om hur programmet tas emot?
– Jag hoppas att folk kommer att vilja följa killarna och se deras utveckling, både som fotbollsspelare och människor. Att tittarna skrattar tillsammans med killarna och oss.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4TV12

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.