Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Redaktionschefen lämnar EFN – igen

Publicerad: 26 februari 2015, 12:10

Anders Lundborg

Foto: Privat

Så sent som i november var Anders Lundborg nära att lämna EFN men återvände sedan han fått garantier att få bestämma över sin redaktion. Nu lämnar redaktionschefen ekonomikanalen som drivs av Handelsbanken efter en konflikt med ledningen. – Jag och ledningen skiljs som ovänner, säger Anders Lundborg till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Anders LundborgEFNHandelsbankenJohan Lagerström

I höstas hoppade Anders Lundborg av EFN (tidigare Handelsbanken TV) efter en konflikt om en medarbetare. Kort därefter valde han att återvända som redaktionschef och ansvarig utgivare och situationen såg ut att vara löst.

– Det blev lite som jag ville. Jag har fått starka garantier att det är ansvarig utgivare, i det här fallet jag, som bestämmer vilka som är reportrar på EFN, sade Anders Lundborg till Resumé.  

Tre månader senare väljer Anders Lundborg att säga upp sig från EFN eftersom han inte kommer överens med ledningen. Han har själv utsett EFN:s publisher Leo Lagercrantz till tillförordnad ansvarig utgivare.  

– Det är helt odramatiskt, jag och ledningen skiljs som ovänner. Moraliskt, mänskligt och professionellt befinner vi oss på olika planeter. Handelsbanken är en bra medieägare, men andra personer borde sitta i ledningen.

Vilka i ledningen skulle du vilja byta ut?
– Det vill jag inte kommentera.  

När du valde att gå tillbaka till EFN fick du garantier om att själv bestämma över redaktionen. Är det någonting som har förändrats?
– Jag har inte haft någon kontakt med ordföranden Johan Lagerström (som också är Handelsbankens informationsdirektör reds. anm.) på väldigt länge. Det finns helt enkelt inga beröringspunkter mellan oss.  

Samtidigt understryker Anders Lundborg att han ser med tillförsikt på EFN:s framtid och passar på att hylla redaktionen.

– EFN går riktigt bra nu. Redaktionen, fotografer, redigerare och studiopersonal sliter stenhårt och tittandet ökar ordentligt, trots att vi ännu inte lanserats. Vårt nya program "Börslunch" är fantastiskt, det är en succé. Och idag lanserar vi ett nytt privatekonomiskt magasin som säkert kommer att bli enormt uppskattat.

Vad skulle du vilja se för förändringar?
– Att redaktionen får arbeta i lugn och ro.

Kan du utveckla detta?
– Jag vill inte gå in på några detaljer.  

Vad ska du göra nu?
– Ingen aning faktiskt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.