Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Reklam i intervjun i kväll

Publicerad: 17 maj 2010, 12:19

Gregor Nowinskis dokumentärserie "Familjen Bernadotte" sänds reklamfri i TV4 efter krav från hovet. Men kvällens bröllopsintervju där kronprinsessan Victoria och Daniel Westling svarar på Gregor Nowinskis frågor sänds med reklam.


Ämnen i artikeln:

TV4Bröllopet

Foto: TV4.

TV4 sänder Gregor Nowinskis dokumentärserie ”Familjen Bernadotte” utan reklamavbrott, enligt önskemål från hovet. Reklamtiden på den sändningstiden är värd runt 1,5 miljoner kronor – men TV4 kompenserar det på andra ställen i tablån. Kungafamiljen har även fått förhandsgranska serien.

– Vi har accepterat det. Det betyder inte att vi tycker att det är en lysande lösning, men man får hela tiden värdera vad det ändå ger tillbaka. Det ger mycket tittande och bra värde tillbaka till TV4, sa TV4:s kommunikationsdirektör Gunnar Gidefeldt till Resume.se inför premiären.

När det gäller kvällens blixtinsatta intervju med Victoria och Daniel – "Victoria och Daniel: Bröllopsintervjun" – är det dock vanligt reklamupplägg som gäller.

– Det är reklam i programmet som sänds ikväll, meddelar TV4:s Malin Persson i ett mejl.

Programdirektören Göran Ellung:

– Det finns inga liknande krav från hovet den här gången som det fanns när det gällde dokumentärserien ”Familjen Bernadotte”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Bröllopet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.