Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Reklamregissör gör nya TV3-såpan

Publicerad: 11 april 2012, 09:45

Hanna Elin.

Foto: Fredrik Thambert.

Reklamfilmsregissören Hanna Elin, mest känd för sina Lindex-kampanjer, kan nu även titulera sig tv-regissör. Hon gör hybrid-realityserien Wermland Forever i TV3. –Det är ett nytt format för Sverige med manuslagd reality, säger Hanna Elin till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TV3Hanna Elin

Hanna Elin bodde länge i London där hon arbetade med en lång rad stora namn i branschen på HSI London och regisserade även musikvideos för bland annat Zero 7.  

För fyra år sedan flyttade hon tillbaka till Sverige och började arbeta för Tre vänner och sedermera Flodellfilm. Därefter blev det Palladium innan hon för två månader sedan blev frilans.  Nu är hon en av tre regissörer som gör Wermland Forever, som till hälften är reality och till hälften manusbundet. De två andra – Dennis Lindgren och Peder Brendmo – kommer från tv-världen.

– Jag som reklamfilmsregissör har en något annorlunda kompetens eftersom jag jobbat extremt visuellt. Nu har vi applicerat det på den här nya formen, säger Hanna Elin.

Formatet har kallats en svensk version av "The Hills"´, men enligt Hanna Elin är det mer likt brittiska "The only way is Essex".  

Wermland Forever hade premiär klockan 22 i går kväll inför 111 000 tittare på TV3. Det blev något av en Twitterstorm då många hade åsikter om personerna i programmet.  

–Ja, ha ha, det var helt otroligt, säger Hanna Elin.  

Hon trivs med att göra programmet.

– Det är superhärliga ungdomar, 19-åringar, man jobbar med. Och manuset lever sitt eget liv och förändras allt eftersom.  

Wermland Forever produceras av Meter.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV3Hanna Elin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.