Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Reklamtrojkans manus i Hollywood-satsning

Publicerad: 4 oktober 2012, 09:41

Richard Gere i Movie 43.

Jonas Wittenmark och Tobias Carlson från CP+B Europe och Claes Kjellström på Le Bureau har skrivit sketch med Richard Gere och Kate Bosworth. Movie 43 har premiär i USA den 25 januari nästa år.


Ämnen i artikeln:

Claes KjellströmJonas Wittenmark

2007 började Jonas Wittenmark, Tobias Carlson och Claes Kjellström som  då alla jobbade på Le Bureau att skriva ett flertal manus.  Hollywood-producenten Charles Wessler var i Stockholm för att hitta  idéer till ett filmprojekt innehållande flera sketcher.

Resultatet blev Movie 43 som går upp på de amerikanska biograferna den  25 januari 2013. Det  är sketchen "I-babe" med bland annat Kate  Bosworth och Richard  Gere som  den svenska reklamtrojkan från CP+B och Le Bureau har varit delaktiga.

– Det känns riktigt kul. Det har varit en väldigt segdragen process på  fem år där vi hunnit tappat hoppet flera gånger. Vi skrev över 100  sketcher och ”I-babe” blev utvald, säger Tobias Carlsson, creative  director på CP+B Europe.

En strejk i Hollywood försenade filmarbetet att ta fart. Movie 43 är ett  hopkok där 11 regissörer och omkring 80 skådespelare medverkar i  sammanlagt 20 sketcher.

Har ni några framtida projekt i pipeline?
– Vi håller alltid på med olika saker vid sidan om reklamjobbet.

Kommer ni att gå på premiären?
– Det ska vi försöka. Det vore otroligt roligt att gå på premiär, säger Tobias Carlson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.