Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rekordintresse för X-Factor

Publicerad: 17 februari 2012, 14:34

Pelle Porseryd är exekutiv producent för TV4:s nya storsatsning, X-Factor, och befinner sig vid de första auditions i Göteborg: "Jag har aldrig varit med om något liknanden. Det är rekordstort intresse."

Foto: Resumé.

De första inspelningarna av TV4:s nya storsatsning X-Factor drog igång med auditions vid Scandinavium i Göteborg. Exekutiva producenten tillika Idol-producenten, Pelle Porseryd, har aldrig varit med om något liknande: – Jämför man med hur det såg ut då Idol drog igång år 2004 råder rena rama rekordintresset, säger han.


Ämnen i artikeln:

Pelle PorserydIdolX-Factor

TV4 har meddelat att deras satsning på X-Factor är den största någonsin, men har inte gått ut med några kronor och öron.

Idag, fredag, drog första auditions igång vid Scandinavium i Göteborg.

Programmets exekutiva producent, Pelle Porseryd, är tagen på sängen över det enorma intresset:
–  Det är ett otroligt tryck. De första sökande tältade utanför i natt och  kön bestod av hela 1 300 personer. När folk började komma in fylldes  kön på och den ser aldrig ut att ta slut, säger Pelle Porseryd.

X-Factor är ett av världens största programformat och hade premiär i Storbritannien år 2004.

Programmet  har sänts i 27 länder sedan dess och världsartister som Lewis och  Shayne Ward har fått sitt genombrott där.

Och nu är det alltså dags för  X-Factor att ha premiär i Sverige:
– X-Factor är ett betydligt  bredare format än IdoI. Det har fler musikgenrer och du kan uppträda  solo och i grupp, säger Pelle Porseryd.

Den svenska juryn består av Orup, Andreas Carlsson, Marie Serneholt och rapparen Ison.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Pelle PorserydIdolX-Factor

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.