Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rickard Olsson blir OS-profil i SVT

Publicerad: 24 april 2008, 09:20

När Bingolottos Rickard Olsson lämnar TV4 för SVT kastas han in i hetluften direkt. Som programledare för en talkshow i anslutning till OS-sändningarna. – Han är ett av ansiktena under OS, säger projektledaren Mathias Engstrand till Resume.se


Rickard Olsson.

I går kom nyheten att Rickard Olsson lämnar Bingolotto och går över till SVT.

I höst ska han leda den nya frågesporten ”Vem vet mest”.

Men han kommer att rivstarta sin återkomst till SVT med ytterligare ett prestigeuppdrag, som programledare för en talkshow 21.30 varje kväll efter OS-sändningarna. Programmet är mer av en nöjessatsning än en sportsatsning.

–Vi kommer väl inte direkt bara att diskutera idrottarnas prestationer, utan det blir nog mer likt ”Spanarna”, som en slags pratshow med lite högre i tak, säger Rickard Olsson till Expressen.

Mathias Engstrand, SVT:s projektledare för OS och tillträdande nöjeschef, säger att Rickard Olsson ingår i OS-satsningen, men han vill inte gå in på några detaljer om talkshowen.

– Att det blir ett sånt program med Rickard Olsson är spikat, liksom sändningstiden. Men vi är fortfarande i embryostadiet så jag kan inte säga så mycket mer, säger Mathias Engstrand till Resume.se.

Läs även: Rickard Olsson lämnar Bingolotto

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.