Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rickard Olsson lämnar Bingolotto

Publicerad: 23 april 2008, 06:35

Rickard Olsson gör allvar av sitt hot att lämna Bingolotto. Nu är han på väg till SVT. – Det jag kan bekräfta är att vi har en ny programsatsning på gång som vi letar programledare till, säger SVT:s avgående nöjeschef Peter Nyrén till Resume.se.


Rickard Olsson. Foto: TV4.

TV4:s flytt av Bingolotto till TV4 Plus och programmets tittarras har länge upprört Rickard Olsson. För några månader sedan levererade han svidande svidande kritik mot TV4 och hotade att lämna programmet.

Nu står det klart att Rickard Olsson lgör allvar av hotet, och han lämnar även TV4. Aftonbladet skriver i dag att säsongsavslutningen den 5 juni blir Olssons sista avsnitt av Bingolotto. TV4 ville behålla Olsson och för kanalen är avhoppet ett stort avbräck.

– Jag fick beskedet i dag (i går) och tycker naturligtvis det är trist att han lämnar oss. Han har gjort ett fantastiskt jobb, säger TV4:s programchef Åsa Sjöberg till Aftonbladet.

TV4 Plus programchef Linda Grahn har tidigare sagt till Resume.se att kanalen ser samarbetet med Folkspel som långsiktigt och att ambitionen är att fortsätta sända Bingolotto.

– Det är ett av våra största program och vi vill fortsätta med det så länge tittarna vill ha det, sa hon till Resume.se i februari.

Rickard Olsson är nu nära en övergång till SVT där han kan bli programledare för den nya storsatsningen, frågesportprogrammet ”Vem vet mest”. Han säger till Aftonbladet att han och SVT förhandlar med varandra.

Inspelningarna av "Vem vet mest", som SVT själva producerar, startar inom kort och programmet ska sändas till hösten.

– Det kommer att bli klart med programledare för "Vem vet mest" inom de närmaste dagarna, säger Peter Nyrén till Resume.se.

Nyrén varken bekräftar eller dementerar att Olsson är aktuell för jobbet. Men han säger:

– Det jag kan bekräfta är att vi har en ny programsatsning på gång, frågesporten "Vem vet mest". Och den letar vi programledare till.

Vad säger du om Rickard Olsson som programledare?
– Rickard har varit på SVT tidigare och är omtyckt, och han har en kul och ledig ton som man uppskattar.

Läs även: Hotar lämna Bingolotto

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.