Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rikard Palm stöttas efter rattfyllan

Publicerad: 3 november 2009, 10:32

SVT:s nyhetsankare Rikard Palm har åkt fast för rattfylla. Han hade varit ute med kompisar och druckit öl. Morgonen efter satte han sig vid ratten. Idag går han ut i medierna och berättar om händelsen. – Han har kvar vårt fulla förtroende, säger Rapport-chefen Anja Hildén till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Anja HildénSVT

Rikard Palm. Foto: Resumé.

– Det var oerhört korkat och jag skäms, säger Rikard Palm till Expressen.

På SVT har han fortsatt kanalens fulla stöd.
– Det som Rikard har gjort var korkat, men det hade varit en annan sak av en helt annan kaliber om han hade åkt full direkt från festen, men det har han alltså inte gjort, säger Anja Hildén, tillförordnad redaktionschef och ansvarig utgivare för Rapport.

Påverkar det här ert förtroende för honom?
– Nej, det gör det inte. Han har kvar vårt fulla förtroende. Han kommer fortfarande att sitta och sända natt

Tror du han har kvar tittarnas förtroende?
– Rikard har gjort något otroligt, otroligt korkat, och det är han väl medveten om. Han har stått upp och tagit konsekvenserna av detta och han går bland annat på samtal på företagshälsovården. Han gör kort sagt allt det som förväntas av honom.

–Att han sedan straffas extra utöver den tunga bötessumman och det indragna körkortet, och får löpa gatlopp i medierna inför sina barn och möta de cirka 500 andra Svt-medarbetarna är såklart extra hårt för honom.

Stöttar ni honom genom detta?
– Ja det gör vi. Vi står bakom honom till 100 procent. Han har vårt fulla stöd. Och vi är övertygade om att han inte kommer göra om det här.

Kommer han synas i hans nästa nyhetssändning?

– Ja, det kommer han.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Anja HildénSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.