Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Riksdagsmoderater: "Lägg ner Radiotjänst"

Publicerad: 22 januari 2013, 14:22

Carl-Oskar Bohlin och Lars Beckman

Foto: Pressbilder: Riksdagen

I dag meddelade Radiotjänst att man kommer att ta licenspengar för datorn och surfplattan. I ett pressmeddelande vädjar de moderata riksdagsledamöterna Carl-Oskar Bohlin och Lars Beckman att Radiotjänst bör läggas ner.


I dag presenterade SVT två nyheter. Dels kommer man att lägga upp hela sitt programutbud på nätet. I ett nästa led planerar Radiotjänst att man kommer att ta tv-avgift för tittandet i datorer och surfplattor.

Beskedet möter hårt motstånd från det moderata lägret. Under rubriken "Radiotjänst bör läggas ner" skriver riksdagsledamöterna Carl-Oskar Bohlin och Lars Beckman att myndigheten i Kriuna gjort sitt.

– Radiotjänst är en otidsenlig myndighet som bör läggas ned, inte utöka sina åttaganden ytterligare genom att börja jaga användare av datorer och pekplattor, En ytterligare konsekvens av det utökade tillämpningsområdet blir sannolikt också att små företag som idag saknar TV nu tvingas erlägga tv- och radioavgift på grund av datorinnehavet,  menar skriver de i pressmeddelandet.

De båda moderaterna håller fast vid public service-kommitténs första förslag med en skattefinansierad tv-avgift.

– Att finansiera public service genom en särskild myndighet som en särskild avgift är ett kostsamt alternativ som skapar stora merkostnader för användarna. Man bör i likhet med Public service-kommitténs förslag överlåta åt Skatteverket att administrera avgiften. Avgiften bör vara lägre än dagens.

Samtidigt välkomnar de förslaget från SVT:s vd Eva Hamilton om att slå samman SVT och UR.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.