Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Riktiga karlar-deltagare sprider rasism – TV4 självkritiska

Publicerad: 9 september 2016, 15:01

Erik Arnesén. Från TV4 Play.

Foto: TV4 Play

Erik Arnesén, deltagare i TV4:s program Riktiga karlar, har lagt upp en bild med Hitlerhälsning och delat rasistiska budskap på Facebook.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4:s nya program ”Riktiga karlar” hade premiär under gårdagskvällen. Nu avslöjar Nyheter24 att en av deltagarna – Erik Arnesén – publicerat flera bilder och inlägg med rasistiskt budskap på Facebook.

2011 publicerade Erik Arnesén till exempel ett foto på en person som gör en nazisthälsning. Det är oklart om det är Arnesén själv på bilden.

TV4 erkänner nu att man brustit i castingen.

– Vi kände inte till att deltagaren i fråga delat den här typen av innehåll. Vi tar starkt avstånd från det och vi tycker det är olyckligt att detta missats i castingarbetet. Här har det brustit, det är något vi ser allvarligt på, som vi nu diskuterar med produktionsbolaget och som vi tar med oss i vårt framtida arbete, skriver den exekutiva producenten Gustav Carlsson i ett mejl till Nyheter24.

Nordisk film och tv är produktionsbolag för Riktiga karlar. Enligt TV4 kommer Erik Arnesén fortsätta medverka i programmet.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.