Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Riskerar böter – försökte muta Aftonbladet-profiler

Publicerad: 5 oktober 2012, 11:33

Markus Larsson och Fredrik Virtanen.

Foto: Emma Wallte.

Redaktör på produktionsbolaget Mastiff försökte muta Aftonbladets Fredrik Virtanen och Markus Larsson för att de skulle skriva om TV3:s fiasko "True talent". Nu kommer strafföreläggande om bestickning och personen riskerar böter.


Ämnen i artikeln:

MastiffTrue talentFredrik Virtanen

I slutet av oktober 2011 kontaktade en redaktör på produktionsbolaget  Mastiff Aftonbladets krönikörer Fredrik Virtanen och Markus Larsson och  frågade om de ville skriva om TV3-programmet "True talent" som just då hade dåliga tittarsiffror.

I utbyte utlovade redaktören ekonomisk ersättning.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under 20 år som journalist, sa Fredrik Virtanen då till Aftonbladet.

– Det är ju ett allvarligt brott mot demokratin, men det här fallet känns väldigt ringa. Redaktören agerade som okunnig amatör, fortsatte han.

Senare inledde Anna Remse, kammaråklagare vid Riksenheten mot  korruption, en förundersökning för att utreda om ett brott har begåtts.  Rubriceringen var bestickning, något som kan ge upp till två års  fängelse.

I dag kom ett beslut. Enligt strafföreläggandet från Åklagarmyndighetens  riksenhet mot korruption riskerar mannen att få betala 60 dagsböter på  totalt 18 000 kronor.

Åklagarmyndigheten hade under gårdagen ingen uppgift om huruvida mannen godkänt strafföreläggandet, skriver man.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.