Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rivaler i tv-samarbete

Publicerad: 8 december 2010, 13:21

Stenhård konkurrens i tv-produktionsbranschen. Då väljer rivalerna Jarowskij och Fremantle att samarbeta. – Det är mycket ovanligt, säger Jarowskijs vd Pontus Edgren till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

FremantleTV4Jarowskij

Time out-gänget i TV4. Foto: TV4.

Samarbetet gäller humorproduktionen ”Time-out” i TV4 – ett Fremantle-format som tidigare har producerats av Jarowskij.

Nu när Fremantle etablerat sig i Sverige tar man över sina produktioner, som exempelvis TV4:s ”Bonde söker fru” som  Meter tidigare producerat.

I fallet ”Time out” blir det nu en speciallösning. Jarowskij får vara kvar som delproducent – parterna har enats om ett samarbete.

– Jarowskij har lång tradition av humorproduktioner. Vi förde en dialog ihop med Fremantle med TV4 och kom fram till att vi gör det här bäst tillsammans, säger Claes Leinstedt vd på Fremantle Media Sverige.

– Just i det här fallet med en humorpanel med komiker som vi jobbat med länge lämpade det sig väl. Vi har en etablerad relation med komikerna, producenter och manusförfattare, säger Pontus Edgren.

”Time” out får en ny kostym när programmet har nypremiär i januari. Programmet kommer att ligga i humorsloten med ”Solsidan” i TV4 på söndagskvällarna.

Det blir den elfte säsongen av ”Time out” och Martin Timell är programledare, som vanligt.

– Det här är ett ovanligt och unikt samarbete, en jättebra lösning för det här programmet, säger Claes Leinstedt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

FremantleTV4Jarowskij

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.