Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Rivstart efter OS

Publicerad: 26 februari 2010, 10:47

De senaste två veckorna har SVT sopat banan med konkurrenterna på de kommersiella kanalerna. Men nästa vecka ska de ta tillbaka förlorad mark med många nysatsningar.


Ämnen i artikeln:

TV3TV4Kanal 5

Courtney Cox gjorde succé i Vänner på Kanal 5. Nu är hon tillbaka i kanalen med Cougar Town. Nästa vecka gör Erik & Mackan comeback i TV6 och Filippa Lagerbäck leder ”Drömmen om Italien”  i TV4. Foto: Disney/TV3/TV4

Tittarstatistiken från och med den 12:e februari då OS började är en topplista som domineras helt av SVT. På topp 100 kommer TV4 in först på en 28:e plats med Let’s Dance. Kanalen får ytterligare in 5 placeringar på listan med Solsidan och Nyheterna. Förutom OS har SVT kört två deltävlingar av Melodifestivalen. TV3 och Kanal 5 har inget program med på nästa lista,

Men nästa vecka ska de kommersiella kanalerna börja ta igen förlorad mark. Kanal 5 gör en riktig rivstart nästa vecka. ”Dating in the dark” är ett helt nytt program som kanalen kommer att sända på tisdagar klockan 20.00. Filip & Fredrik har premiär för ny säsong av Boston Tea Party. Femman bjuder också på två nya inköpta serier: Cougar Town med Courtney Cox och The Forgotten med Christian Slater. Gamla trotjänare som Grey’s anatomy, Desperate Housewives och CSI har också säsongspremiär. Den 14:e mars kommer det dessutom nya säsonger av både Ballar av stål och Wipeout.

TV3 ligger lågt nästa vecka. Men systerkanalen TV8 har premiär för tre nya program: ”Angeläget med Adaktusson”, ”Lex Alonzo” och ”Mauro och Pluras kök”. På TV6 är det nypremiär för Erik & Mackan. Veckan efter drar TV3 däremot igång för fullt med ”Stjärnkockarna”, ”Lyxfällan” och ”Svenska Hollywoodfruar”.

TV4 har två nyheter i tablån på onsdag. Då är det premiär för ”Drömmen om Italien” med Filippa Lagerbäck som programledare och ”Fuskbyggarna”. Det förstnämnda programmet har åtminstone en tittare.
– Ja. Jag kommer att kolla på syrrans program på TV4 på onsdag. Blod är tjockare än vatten, säger TV3:s presschef Max Lagerbäck.

TV4 har också nypremiär av ”Parlamentet” och ”Sveriges värsta bilförare”. Kanalen kommer också att visa dokumäntärserien ”The Jacksons” med start den 11:e mars.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TV3TV4Kanal 5

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.