Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så blir filmfestivalens konkurrent till Netflix

Publicerad: 24 september 2014, 09:18

I nära fyra decennier har Göteborg Film Festival visat film från hela världen under tio vinterdagar. Nu tar festivalen nästa steg och startar Draken Film – Göteborg Film Festivals nya filmkanal på nätet.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Draken Film fungerar som en prenumerationstjänst för att se film på nätet, men blir också en mötesplats för filmintresserade. Vid sidan av filmerna finns ett unikt material av texter, filmade seminarier, intervjuer och fördjupningar – en ny sorts filmkrönika med både bakgrundsmaterial och inspiration för tittaren.  

I Draken Films utbud finns klassiker, nya filmer, gamla festivalfilmer och filmer av dagens mest intressanta regissörer.  

– Vi bygger vår nya kanal på ett unikt och personligt innehåll. Vi har valt ut massor av bra film som inte kan ses på bio och som vi vill dela med oss av till filmälskare över hela landet, , säger Marit Kapla, tidigare konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival och nu ansvarig för innehållet på Draken Film i ett pressmeddelande.

Draken Film startar  med hundratalet titlar från mer än 50 länder och lägger sedan till minst fyra nya filmer varje vecka. Draken Film kan också fungera som ett första visningsfönster för nyproducerat material.

– Äntligen kan många festivalfilmer ses av fler och året runt. I en tid när nätet är den kraftigast expanderande distributionsformen för rörlig bild är det viktigt att de unika och konstnärliga uttrycken får en helt egen plattform, säger reklammannen Sven-Olof Bodenfors, ordförande i Göteborg Film Festival i en kommentar.

– Vi skapar en digital mötesplats för de sant filmintresserade. Därför har vi lagt stor energi på ta fram ett brett filminnehåll och ett intressant redaktionellt material i en struktur där det ska vara enkelt att navigera, kommenterar Bengt Toll, vd för Draken Film.

Draken Film har utvecklats tack vare generöst stöd från Postkodlotteriets Kulturstiftelse, SIDAs filmfond, Kulturbryggan - och Göteborg Film Festival.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.