Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag05.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Så hyllar branschprofilerna Skavlan efter Åkesson-intervju

Publicerad: 30 Mars 2015, 05:53

Skavlan hyllas av branschprofiler.

Allt om Skavlans omtalade intervju med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, Top Gear-chef mordhotas och Nu kan din nuna förevigas av Facebook. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Lena MellinJimmie ÅkessonFacebookFredrik SkavlanSVTTop GearSkavlan

Medieprofilerna hyllar Skavlan efter Åkesson-intervju ...
Fredrik Skavlan hyllas stort efter fredagens intervju med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Skavlan hade på förhand kritiserats för att vara för "mjuk" i sin intervjuteknik, bland annat i podden Attladottir/Bjurwald. Men efter intervjun fanns det många hyllningar till Skavlan i sociala medier:

"Väl genomförd intervju av Skavlan. Skickligt", skriver journalisten Lena Sundström.

"Skavlan är en ruggigt duktig intervjuare, pressade Åkesson hårt på rasismen och uttryck som "gräshoppor" och "parasiter", skriver pr-experten Paul Ronge.

"Tycker att Skavlan gjorde en bra intervju med Jimmie Åkesson", twittrar TV4:s Anders Pihlblad.

En som inte höll med är Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen. Han tyckte att Skavlan ställde fel frågor och att partiet fick gratisreklam på bästa sändningstid i och med att deras valfilm från 2010 spelades upp.

... men SVT möts av tittarstorm ...
Under söndagseftermiddagen hade SVT fått in över 800 inlägg till tittarservice – mer än vad de brukar få efter andra program. Åkesson grillades för hårt, menar vissa tittare. Det håller inte Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT med om. Till TT säger hon att Åkesson gavs tid att reflektera kring sin sjukdom, att han fick både undrande och kritiska frågor och att han fick gott om utrymme att svara på dem.

Aftonbladets ställföreträdande ansvariga utgivare Lena Mellin skriver i en kolumn att det är vansinnigt att påstå att Skavlan var för hård – att frågorna inte var för hårda, utan högst relevanta.

... och norska tittare rasar mot Skavlan: "mobbare"
Det var inte bara svenskar som har blandade känslor kring Skvlans program i fredags. Intervjun kallas för mobbning i grannlandet, enligt den norska tidningen Verdens Gang. Programmet har redan anmälts 2100 till Kringkastingsrådet, Norges motsvarighet till Granskningsnämnden. Skavlan själv svarade på kritiken under söndagen. Hans intention har aldrig varit att göra någon "mys-tv".
– Om jag inte hade ställt tuffa frågor hade jag varit den första journalisten som inte hade intervjuat Jimmie Åkesson utan att ställa tuffa frågor, säger Fredrik Skavlan till norska NRK.

Chefen för Top Gear mordhotas efter att ha sparkat Clarkson
Jeremy Clarkson
fick sparken från Top Gear av BBC-chefen Tony Hall för att ha slagit ner en producent. Nu tvingas Tony Hall leva under polisbeskydd dygnet runt eftersom han har mottagit dödshot mot honom och hans fru, enligt Daily Mail.

20 års fängelse för fotografmord
AP-fotografen Anja Niedringhaus mördades av en afghansk polis, som nu blivit dömd till 20 års fängelse. Han blev först dömd till döden, men vann ett överklagande som fastställdes i Afghanistans högsta domstol. Det var under presidentvalet i Afghanistan i april förra året som hon sköts till döds, skriver Metro.

Nu kan du förevigas av Facebook
Det är inför öppningen av Facebooks andra serverhall i Luleå som allmänheten kan få äran att pryda företagets väggar. Det hela ligger som ett event på det sociala mediet för vem som helst att gå in och ladda upp en bild på sig själv. Facebook prioriterar lokalinvånare, men alla är välkomna att söka, skriver di.

SVT nominerat till bästa nyhetssajt
Det är den internationella branschorganisationen WAN-IFRA som delar ut priset i kategorin "Best News Website" i april i London. SVT Nyheter är nominerade tillsammans med bland andra The Guardian, tyska Bild och portugisiska Publico, skriver SVT Nyheter själva.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.