torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så kom humorduon på succéprogrammet med Lars Lerin

Publicerad: 19 februari 2016, 15:29

Filip och Fredrik bakom Vänligen Lars Lerin. Foto: Wikimedia Commons/SVT

Ämnen i artikeln:

Filip och FredrikFredrik WikingssonFilip HammarTVTv-branschen

JL


Filip och Fredriks programidé Vänligen Lars Lerin har tagits emot av en miljonpublik. ”Det har varit ett ljuvligt samarbete”, säger Mexiko Medias vd Lars Beckung.

Lars Lerin hyllas av tittarna för sitt sätt att närma sig programdeltagarna. Bland dessa finns Leif GW Persson, Mikael Persbrandt och Anni-Frid Lyngstad. Tittartoppen ligger på 1 230 000.

Allt började med en idé från produktionsbolaget Mexiko Medias medgrundare Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

– De hade hört och sett Lars i sitt sommarprat och i dokumentärer. De har en otrolig näsa av att se personer som i vanliga fall inte är självklara tv-personligheter. De åkte upp till Värmland och träffade Lars och pratade om hur man skulle få ihop något. Det är väldigt härligt att en person som är så väldigt öppen kring sina egna demoner, som beskrivs som en introvert konstnär, visar sig vara så otroligt varm och spännande. Det blir väldigt avväpnande. Det är antitesen kring hur folk som intervjuar brukar vara, säger Lars Beckung, vd på Mexiko Media, till Resumé.

Mexiko Media tog programidén Vänligen Lars Lerin till SVT Kultur som nappade.
– Jag måste säga att det har varit ett ljuvligt samarbete med SVT från sekund ett. Och det är ett väldigt fint hantverk från vårt produktionsteam. Det är grundstenarna i alla lyckade program.

Tittarna har efter programmet tagit Lars Lerin till sina hjärtan.
– Det är självklart primärt för att han är en så härlig person, men det är kul att både Lars själv och tittarna tycker om bilden som redaktionen målat upp. Lars har varit väldigt delaktig i arbetet och vi har inte gjort något som gjort att han har känt sig obekväm.

gdgdf

Foto: Paulina Majari

Trodde ni på miljonpublik?
– Nej, det var lite oväntat. Det är en superkommersiell framgång. Inget program som vi har gjort har fått så mycket respons, både jobbmässigt och privat.

Varför valde ni just SVT?
– Programmet hade kunnat gå på en annan kanal också, men det är givet kulturinnehåll. Därför kändes SVT bäst.

Hur gick det till när ni valde ut personerna som medverkade?
– Det var en dialog mellan redaktion, producent, SVT och Lars Lerin. Så det kommer från alla håll.

Var det någon som tackade nej?
– Det kan jag inte uttala mig om. Men vi märkte att Lars Lerin är omtyckt i olika kretsar, så vi fick till väldigt bra namn. Det var inte speciellt svårt att få folk att tacka ja, men teamet jobbade hårt. Visst var det namn som av tidsskäl inte kunde vara med.

Många är dock besvikna över att Vänligen Lars Lerin bara är 28 minuter långt.

– Det är det en hel del kommentarer handlar om. Dels är det styrt av SVTs tablå och sedan gillar vi att folk vill ha mer när programmet är slut snarare än att de kände att det var lite långt.

dfgdf

Foto: Josefin Mirsch

Blir det en fortsättning?
– Vi är självklart sugna på att göra mer tv med Lars Lerin. Men det är SVT som sköter beslut och kommunikation om eventuella fortsättningar, säger Lars Beckung.

Twitter hyllar Lars Lerins program:

— Anna Söderbom (@annasoderbom) February 17, 2016Alltså hur skriver man till #larslerin egentligen? JAG vill bli hans kompis! Pga hur mysig är han inte?! #svt
— Anne Liisasdotter (@argamarja64) February 17, 2016Önskar mig härmed 100 nya avsnitt av "Vänligen Lars Lerin". #vänligenlarslerin
— Franska Matkompaniet (@FranskMat) February 17, 2016Lars Lerin, du är bäst! @svt #svt1
— Roberto Vacchi (@vacchi) February 16, 2016Tror jag drömde (kommer aldrig ihåg riktigt) att jag fick ett brev med signatur: "Vänligen, Lars Lerin". Så bra program #vanligenlarslerin
— Alice (@TinySpare) February 17, 2016"Det är så mycket fina åsikter i Sverige men de som tycker är rena skitstövlarna." Lars Lerin 💜
— Reine Flodin (@reineflodin) January 13, 2016Lerin kan måla som en Gud och gör TV program som ingen annan. #larslerin https://t.co/MGjvAIQe3Y
— jessica andersson (@jeckans) January 13, 2016Jag vill också bli kompis med Lars Lerin. Elitistiskt att bara spela in hos kändisar. Kom hit Lars - jag har TVÅ katter! 🐈🐱

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev