Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så många såg FLX:s Torpederna

Publicerad: 17 november 2014, 10:37

Gick inte lika bra som premiären av "Kontoret".

Foto: TV4/Pressbild.

TV4 gick hårt ut med att marknadsföra nya FLX-produktionen Torpederna som hade premiär i går. Ett knep var en bostadsannons som sattes ut på Hemnet och senare visade sig vara en reklamkupp. Här är tittarsiffrorna från premiärprogrammet.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenTV4FLX

Torpederna sändes klockan 20:00 på söndagskvällen. Det var 850 000 tittare som såg programmet.

– Det är en jättefin start och vi är superstolta över programmet så vi tror på fortsatt god utveckling. Vi har fått fina hyllningar på nätet, även om det såklart finns de som inte tycker att programmet var bra också, säger Anders Edholm, pressinformatör på TV4.

I TV4:s målgrupp 12-59 år landade ratingen på 10,4 procent och andelen blev 26,9 procent.

Inför premiären sa Felix Herngren till Expressen att TV4 säkert var lite nervösa inför hur det skulle gå.

– Sedan är nog TV4 lite nervösa, det är en helt ny typ av program på den här sändningstiden. Många är nog nyfikna på måndagen kring siffror och reaktioner. Jag tror den kommer hitta sin publik under seriens gång och jag hoppas verkligen att den får en chans, säger Felix Herngren till Expressen.

Premiärsiffrorna för "Torpederna" kan jämföras med de för "Kontoret", vars premiäravsnitt 2012 lockade nästan 1,5 miljoner tittare.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenTV4FLX

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.