Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så många svenskar har kollat på Skam – hittills

Publicerad: 16 januari 2017, 10:08

Den norska serien är SVT:s mest framgångsrika någonsin, enligt vd Hanna Stjärne. Här är siffrorna som visar hur det ligger till.


Ämnen i artikeln:

SkamSVTHanna StjärneMMSwebb-tv

Skam har gått om julkalendern Selmas Saga som det program på SVT Play som haft flest tittare. Det uppgav SVT:s vd Hanne Stjärne i Ekots lördagsintervju. Den norska succéserien som varit en otrolig hajp i Sverige har över 20 miljoner startade strömningar.

Breakits krönikör Emanuel Karlsten har grävt fram siffrorna från MMS webb-tv-mätningar. De visar att Hanna Stjärne har både rätt och fel. Skam har förvisso fler strömstarter än Selmas Saga. Men antalet tittare per avsnitt är lägre. Förklaringen är att den tredje säsongen av Skam nyligen lades ut på SVT Play, och att tittandet släpar efter.
– För de flesta program sker merparten av tittandet i direkt anslutning till publiceringen, för att därefter snabbt ses av färre och färre. För Skam har tittandet varit högt även efter det att serierna publicerats, och fortsätter generera höga nivåer 6 veckor efter det att första säsongen publicerades, säger SVT:s chef för publik och utbudsanalys, Tomas Lindhé, till Breakit.

Med andra ord är det troligt att Skam kommer att passera julkalendern även vad gäller tittare/avsnitt framöver.

Här är hela jämförelsen:

Selmas Saga
# 18.271.293 starter
# 2.776.166 uppspelade minuter
# 520.386 i genomsnittlig webbpublik/avsnitt

Skam
# 22.219.098 starter
# 5.981.815 uppspelade minuter
# 494.953 i genomsnittlig webbpublik/avsnitt.

Källa: MMS/Emanuel Karlsten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.