Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så mycket kostar det att sponsra VM

Publicerad: 11 mars 2010, 16:18

Den 11:e juni är det premiär för fotbolls-VM. En månad senare går finalen i SVT. För att bli huvudsponsor du som annonsör slanta upp 4 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

TV4

TV4:s försäljningsdirektör Michael Grimborg ska dra in miljoner på VM. Foto: TV4

Idag presenterade TV4 upplägget inför fotbolls-VM i Sydafrika i sommar. Sändningarna kommer att delas av TV4 och SVT. SVT har fått finalen som sänds den 11 juli.

TV4 kommer att visa 27 matcher i TV4 och 5 matcher i TV4 Sport. SVT kommer att visa 28 matcher i huvudkanalerna och 4 i SVT 24. För att bli huvudsponsor för sändningarna i både SVT och TV4 får du betala 4 miljoner kronor och få närmare 280 exponeringar.

I TV4 kommer det också vara möjligt att sponsra studiosändningarna med 200 exponeringar för 1,1 miljoner kronor. Kanalen har också gjort tre paket för de som vill köpa vanliga reklamspottar i samband med sändningarna. Vill du synas i 27 matcher i halvtid går det på 1 640 000 kronor. Nöjer man sig med TV4 Sport kommer man undan med 60 000 kronor. Det kommer också finnas möjlighet att köpa lokal reklam i TV4.

TV4 har också gjort ett paket för sajten som innehåller bland annat en panoramabanner, spotar i TV4 Play och en tävling. Det går på 1,5 miljoner kronor.

Nu är det 91 dagar kvar till avspark.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.