Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så öppnade SVT:s nya politikerserie

Publicerad: 1 december 2014, 10:31

Blå ögon preimärvisades på SVT under söndagen.

Foto: SVT.

Dramaserien Blå ögon som hade premiär under söndagen i SVT fick 735 000 tittare, och 860 000 såg serien under den första kvarten.


Ämnen i artikeln:

SVT

Blå ögon är en politisk dramaserie som inför ett riksdagsval kantas av främlingsfientliga partier, terrorgrupper och våldsdåd.

– Det känns helt okej. Man är alltid lite reserverad och det brukar ta tre, fyra veckor innan man märker hur serien fungerar publikt. Vi gör egentligen inte riktiga analyser förrän efter sju dygn när man också har Play-siffrorna, säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT.

Serien kommer att sändas i tio avsnitt och många har diskuterat innehållet på sociala medier både i negativa och positiva ordalag, enligt Christian Wikander.

Jag läste någon som tyckte att serien kändes orealistisk. Hur ser du på det?
– Den typen av reflektioner tror jag att det mesta av det vi har på dramasidan får – det är många som säger tvärtom också. Det är en subjektiv reflektion och jag har all respekt för den, även om tanken är att serien ska kännas Sverige 2014.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.