Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så rustar TV4 för nya kriminalsatsningar

Publicerad: 4 april 2014, 12:24

Kriminalprogram är glödhett i tv-branschen.

Foto: Andreas Elgstrand.

TV4 har redan kontrakterat Hasse Aro och ryckt i Leif GW Persson. Nu värvas dessutom Efterlyst-producenten Catarina Lundbäck till Bonnier-ägda Nyhetsbolaget som bland annat har TV4 som kund. Mycket pekar på att TV4 planerar för ett nytt krimmagasin – en konkurrent till Efterlyst och Veckans brott. – Jag skulle gärna vilja göra ett sånt program, såklart, säger Hasse Aro till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Åsa TillbergLeif GW PerssonHasse AroNyhetsbolagetTV4

Resumé rapporterade i början av året om TV4:s värvjvning av "Mr Efterlyst" – Hasse Aro. Till att börja med kommer han att vara ett stående kriminslag i Nyhetsmorgon, men enligt vad Resumé erfar finns det även planer på att göra ett krimmagasin, av typen Efterlyst eller Veckans Brott.   

Källor till Reumé uppger att TV4 ryckt i Leif GW Persson under en längre period, men denne har ännu inte nappat. GW:s framtid i tv generellt är oviss. Men för några veckor sedan öppnade han för en fortsättning i Veckans brott.  

Resumé rapporterade tidigare i dag att Nyhetsbolaget värvat Efterlyst-producenten Catarina Lundbäck från produktionsbolaget Titan.

Enligt Nyhetsbolagets vd Åsa Tillberg är Catarina Lundbäck "en av marknadens främsta producenter inom både reality och kriminalgenre".   För en dryg månad sedan anställde Nyhetsbolaget även Malin Kvist, välmeriterad utvecklare inom reality och blåljus-tv.  

När Resumé når Hasse Aro säger han att det inte finns några "konkreta planer" på ett krimmagasin.   Men han säger att han gärna skulle vilja leda ett sådant – om det skulle bli verklighet.

Åsa Tillberg:  

– Vi befinner oss nu i en uppstart där vi arbetar med flera olika format, bland annat inom reality-genren och "blåljus".  

– Om det blir ett nytt kriminalmagasin i TV4 är förstås helt och hållet upp kanalen. Men givetvis är det roligt att Hasse Aro är här nu och med i Nyhetsmorgon.  

Nyhetsbolaget producerar främst åt TV4, men gör även program för flera andra aktörer.  

– Nyhetsbolaget arbetar nu med att ta fram nya program som vi kan sälja på hela TV-marknaden. Vi vet att intresset för denna typ av tv är mycket stort det är bland annat därför som vi tagit in Catarina Lundbäck och Malin Kvist, som ju är väldigt erfarna inom denna genre. Redan nu möter vi en stor efterfrågan bland alla kanaler, säger Åsa Tillberg.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.