Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Så väljer TV4 bolag till Chefen Undercover

Publicerad: 31 januari 2012, 12:02

Ebba Adielsson exekutiv producent för TV4:s nya serie Chefen Undercover:" Det är ett oerhört spännnande format då en person går från en värld och kliver in i en annan värld."

Foto: Andreas Lundberg/TV4

TV4:s nya serie Chefen Undercover hade premiär igår. Ragn-Sells var först ut och i nästa avsnitt är det Samhall som gäller. Nu berättar den exekutiva producenten, Ebba Adielsson, hur urvalsprocessen har gått till.


Ämnen i artikeln:

TV4Samhall

Minst 1 000 anställda, en geografiskt spridd organisation och många olika organisationer inom koncernen.

Det har varit grundläggande kriterierna när TV4 har valt ut vilka bolag som ska medverka i den nya tv-serien Chefen Undercover:
–  Det är ett oerhört spännande format som bygger på att man får se vad  som händer då en person träder in i en annan värld, säger Ebba  Adielsson, exekutiv producent för Chefen Undercover på TV4.

Hon har bland varit exekutiv producent åt Biggest Loser, Svenska Hjältar-galan, Kvällen är din och Sveriges Historia.

Chefen Undercover har sex avsnitt och följande företag medverkar: Ragn-Sells, Samhall, Svevia, Viking Line, Fazer och Ving.

Serien är ursprungligen ett brittiskt format som det har gjorts lokala versioner av i Danmark och USA.

I  går, måndag hade alltså Chefen Undercover premiär i Sverige och först ut var återvinningsbolaget Ragn-Sells.  I nästa avsnitt får tittarna  möta Samhalls marknadsdirektör:
– Det är starka personligheter så  det blir ett spännande avsnitt. Även här blir det marknadsdirektören  eftersom vd:n var lite för välkänd, säger Ebba Adielsson.

Andra  exempel på liknande format är Den hemlige miljonären eller Mastro, där  bland annat Claes Elfsberg fick chansen att leda en symfoniorkester.

Ytterst handlar om det alltså om att en person går från en värld till en annan.

Enligt Ebba Adielsson har Chefen Undercover haft stora framgångar, inte minst i USA.

Men om man är en chef och medarbetarna inte ens känner till dig gör man verkligen ett bra jobb som chef då?
–  Vissa chefer har en sådan position att man inte syns ute på fältet. Och  många av de anställda som vi får se i serien arbetar ute på fältet i  andra städer än där huvudkontoret ligger. Då förväntar man sig inte att  träffa chefen i en sådan situation, säger Ebba Adielsson.

Det kan ändå låta lite uppgjort. Var det ingen chef som blev upptäckt?
– Nej, vad jag kan komma på så det var nästan ingen som misstänkte något under hela serien, säger Ebba Adielsson.

Enligt  henne var det i regel endast en person på hela arbetsplatsen som kände  till att chefen skulle dyka upp, medan övriga trodde att det var en  dokumentär som spelades in om en praktikant som ville få ett nytt jobb.

–  Det fanns med andra ord ingen anledning att betvivla uppsåtet. Många  gånger är inte vd eller vice vd så publik som man tror. Det kanske mer  är någon man har sett någon gång på en bild i en intern tidning, säger  Ebba Adielsson.

Hon uppger också att de företag som medverkar i programmet inte behöver betala en enda krona, utan TV4 står för hela notan.

Resume.se har sökt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson, som medverkar i nästa avsnitt.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TV4Samhall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.