Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sågas av Virtanen – jublar ändå

Publicerad: 3 februari 2014, 13:53

I rollerna finns bland andra Björn Gustafsson och Nour El-Refai, Mattias Fransson (Klungan) och Lisa Henni (Snabba Cash).

Nya hipsterkomedin sågas av söderbon Fredrik Virtanen. Men Kanal 5 gläds över premiärsiffran för ”Söder om Folkungagatan”. – Vi är naturligtvis väldigt nöjda, säger presschefen Dan Panas till Resumé.


Kanal 5:s dramakomedi om ängsliga hipsters i SoFo på Södermalm hade en tittartidsandel i huvudmålgruppen 15-44 år på 26,9 procent, ratingen var 6,4 procent och den totala tittarsiffran 326 000.

– Vi är glada över att kunna berätta att Söder om Folkungagatan var solklar slotvinnare på premiären igår kl 22-22.30, säger presschefen Dan Panas.

Hur nöjda är ni?

– Vi är naturligtvis väldigt nöjda med programmet och att över en fjärdedel av alla 15-44-åringar som tittade på tv igår kväll valde att se Söder om Folkungagatan.

Motsvarade det förväntningarna?
– Definitivt – och med råge.

Att Fredrik Virtanen sågar serien i dag i Aftonbladet tycks inte bekomma Kanal 5.

– Fredrik ska tycka precis det han själv tycker, tycker jag. Och det gör han ofta jäkligt bra. Men i det här fallet tycker vi olika, säger Dan Panas.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.