Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Samir Abu Eid får journalistpris

Publicerad: 14 juni 2013, 09:42

Foto: Ingrid Törnqvist

Samir Abu Eid, SVT:s korrespondent i Mellanöstern och Nordafrika, får Advokatsamfundets journalistpris 2013


Ämnen i artikeln:

SVTSamir Abu Eid

Samir Abu Eid får priset för att han enligt Advokatsamfundets jury: "på ett sakligt, engagerande och skickligt sätt rapporterar om upproren och de politiska omvälvningarna i Norra Afrika och Mellanöstern.  Samir Abu Eids intervjuer med människor vars liv påverkas av de dramatiska händelserna engagerar och bidrar till en djupare förståelse av skeendet. Hans bevakning understryker betydelsen av internationell rätt och mänskliga rättigheter, liksom vikten av att upprätthålla rättstatliga principer".

Priset delades ut fredag 14 juni på Grand hotel i Stockholm och det var en mycket glad Samir Abu Eid som tog emot priset:

– Jag känner mig stolt och hedrad över att jag, fotografer och SVT:s utrikesbevakning uppmärksammas. Vårt arbete, som ibland är svårt och farligt, bidrar förhoppningsvis till tittarnas förståelse om vad som händer i världen. Priset sporrar till att fortsätta med det arbetet.

Advokatsamfundets journalistpris har delats ut sedan 1987. Priset går till en journalist som på ett sakligt, engagerande och skickligt sätt har behandlat förhållanden inom rättsväsendets och rättssäkerhetens område. Prissumman är 25 000 kronor.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SVTSamir Abu Eid

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.