Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sara Goldensohn lät inte pengarna styra

Publicerad: 21 december 2010, 14:22

Kanal 5:s utvecklingschef Sara Goldensohn går till Prosiebens produktionsbolag Snowman. Det var inte pengarna som avgjorde: – Jag fick andra skandinaviska och internationella erbjudanden där jag trodde att man lagt till en nolla av misstag.


Ämnen i artikeln:

SnowmanKanal 5

Foto: Kanal 5

Som Resumé tidigare har berättat har Snowmans vd Pontus Gårdinger haft Sara Goldensohn som sin drömrekrytering. Och nu är det alltså klart.

Sara Goldensohn får titeln Creative Director på Snowman. Hennes främsta arbetsuppgifter blir att driva utvecklingsarbete i Norden och jobba med internationella kontakter i Belgien, Holland, Tyskland, Australien, USA och Storbritannien.

Men det var alltså inte pengarna som avgjorde hennes val:

- Jag hade många erbjudanden från både den skandinaviska och internationella marknaden. Jag funderade över sådana saker som var jag vill bo, vilket innehåll i arbetet som jag tycker är viktigt och vilken typ av människor jag vill jobba med. Då föll sig valet av Snowman naturligt.

Hon ser fram emot att jobba med teamet på Snowman. Pontus Gårdinger blir vd och ansvarig för att bygga upp verksamheten.

Honom har hon känt sedan 10-15 år:

- Jag har jobbat ihop med Pontus då han har varit programledare. Han är en av mina närmaste vänner.
Snowman har än så länge klart med en produktion. Det är en Idol-liknande show för trollkarlar med Uri Geller. Sara Goldensohn får inget operativt ansvar för projektet:

- Min stora utmaning blir snarare att lära mig hur de skandinaviska och de internationella kanalerna tänker, säger hon.

Snowman ägs visserligen av Prosieben, som i sin tur ägs av Kanal 5. Men precis på samma sätt som att Strix ägs av Viasat blir produktionsbolaget helt oberoende.

Endemol har nyligen etablerat sig på samma marknad som Snowman. Här har man fått klart med Big Brother i TV11:s nya kanal:

- Jag tror att vi kommer att få se ännu fler nyetableringar på den skandinaviska marknaden. Inte minst för att det finns mycket kreativitet på den marknaden. Så bäst idé vinner var så säker, säger Sara Goldensohn.

Vad har Pontus Gårdinger för erfarenheter kring vd-skap?
- Han är en mångsysslare och otroligt kompetent. Han har haft bolag och sitter med i flera styrelser. Han är en mycket intelligent person.

Hennes övergång till Snowman innebär också att han kommer att jobba med producenterna Martin Akander och Dewi Jahja. Ytterligare personer i teamet är Erika Heitzinger, som har stor erfarenhet kring casting och Sjöfn Blöndal, som blir finanschef.

Sara Goldensohn vill inte gå in på hur mycket hon får betalt av Snowman.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SnowmanKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.