Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sara Haag gör komediserie med brorsan Erik

Publicerad: 21 januari 2012, 23:09

Sara Haag.

Foto: Björn Elgstrand.

Reklamprofilen Sara Haag har tillsammans med sin bror Erik Haag gjort SVT-komediserien ”Pappas pengar” som har premiär den 11 februari. De båda syskonen har haft kul under arbetets gång. – Erik är djupt originell och väldigt smart och rolig, säger Sara Haag till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sara HaagErik Haag

"Pappas pengar", en serie om pengar och rättvisa, produceras av produktionsbolaget Brommamamma som består av Kerstin Johansson, Erik Haag och Henrik  Schyffert. Brommamammas senaste stora produktion för SVT var "Landet Brunsås" tillsammans med ett annat produktionsbolag, Thelma & Louise.

Den här gången har Erik Haag fått sällskap av systern Sara Haag, framgångsrik reklamregissör, cd och en av grundarna bakom Delorean. Numera driver hon Sara Haag AB.

Berätta om "Pappas pengar". Vem kom med idén?
– Pappas pengar handlar om Sveriges rikaste familj, en pappa och hans son Bröli som bor på slottet Stjärtnäs. Johan Ulveson spelar pappan och Olof Wretling spelar sonen Bröli. I varje avsnitt frågar Bröli en fråga tex ”Har alla lika mycket saker som vi”, pappan svarar på Brölis frågor och det leder till att Bröli blir sugen på att pröva på olika grejer, tex att leva utan ägodelar.

– Min brorsa Erik hade hittat på idén och så behövde han nån att skriva med och då sa jag att jag gärna gjorde det.

Hur kom det sig att du som vanligen gör reklamfilm, kom att skriva en komediserie?
– Det reror på vad man menar med komedi. Jag har skrivit ett (1) avsnitt av en svensk sitcom. Men sen har jag ju skrivit tusen miljoner sketcher och manus både inom reklam och förr när jag jobbade med TV.

Hur är det att jobba ihop med din bror Erik?
– Kul! Erik är en av mina bästa människor. Jag tycker han är djupt originell och väldigt smart och rolig.appas pengar.

”Pappas pengar” har premiär i SVT:s Barnkanalen 11 februari.

SE TRAILERN HÄR

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Sara HaagErik Haag

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.