Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sara Haag regisserar humorserie för SVT

Publicerad: 14 april 2014, 14:16

Sara Haag

Foto: Kalle Wahlström

Hon har gjort filmer för bland annat Skellefteå Kraft, EON och Fastighetsbyrån. Nu har Sara Haag regisserat "Full Patte!" för SVT:s nya webbtv-tjänst Flow.


Ämnen i artikeln:

SVT FlowSara Haag

"Full Patte" är en humorserie med systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf i huvudrollerna. Sara Haag står även för manus tillsammans med systrarna.

– Det står regi, manus och illustrationer i eftertexterna faktiskt, för jag har ritat och skrivit en massa på bilderna. Som man gör på Snapchat till exempel. Bianca och Tiffa har gjort en massa grejer på Youtube och det var där dom hade sin publik, så jag tänkte att formen skulle vara inspirerad av internet på nåt sätt. Jag ville göra serien vital och brokig så jag har klippt ganska tufft och använt massor av ljudeffekter, musik och bumprar. Varje avsnitt är värsta kakafonin, skriver Sara Haag som tidigare har skrivit två säsonger av SVT-serien "Pappas pengar" tillsammans med sin bror Erik Haag, i ett mejl till Resumé.

Upphovsmännen beskriver "Full Patte!" som en ultrafeministisk och samhällskritisk humorseri. Formatet är cirka 10 minuter per avsnitt. Serien är producerad av Anna Wallmark Avelin på Eyeworks och har premiär på SVT Flow den 24 april.

Sara Haag är både nationellt och internationellt prisad som reklamregissör. Hon har vunnit flera guldägg i radio, två silverägg i filmkategorin, två silver i Epica Film och ett bronslejon i radio i Cannes. Hon var även programledare för förra årets Guldäggskampanj "Guldäggspodden".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT FlowSara Haag

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.