Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Satsar på drama - Filip och Fredrik startar nytt bolag

Publicerad: 13 januari 2016, 13:55

Lars Beckung, vd, Mexiko Media.

Foto: Andreas Elgstrand

Efter Trevligt Folk - Filip och Fredriks produktionsbolag Mexiko Media bildar ett bolag med fokus på långfilm och tv-serier.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonMexiko MediaFilip HammarLars Beckung

Mexiko Media grundades 2013 av programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samt Lars Beckung och Micke Svensson. För några dagar sedan hade ”Trevligt Folk” premiär i Kanal 5. Nu ska Mexiko lägga in en extra växel på långfilmer och tv-serier.

– Vi drivs både av lust och affärsmässighet. Om något verkar kul och bra så kör vi. Det är är ett roligt sätt att växa som bolag. Det finns en viss begränsning i hur stora man vill bli på tv-underhållning – ett dramabolag är ett bra komplement till det. Så vi tror att det finns pontential, säger Lars Beckung till Resumé.

Ansvarig för dramasatsningen blir Martin Söder som rekryterats från konkurrenten Eyeworks, där han producerade flera tv-serier. Mexiko Media har dessutom köpt loss sitt första filmprojekt från Eyeworks – en filmatisering av bäckerna ”Jag är Wanted” och ”Jag är Daniel”. Regissör är Beata Gårdeler.

– Martin och jag arbetade ihop för längesedan. Han är en mycket duktig producent som hade jobbat med den här filmen hos Eyeworks. Då kunde vi köpa loss rättigheterna och han kunde fortsätta med den här. Filmen är en sann historia som handlar om en kriminell kille som är adopterad och tvingas fly från Sverige, tillbaka till sitt hemland. Den är väldigt bra.

Mexiko Media startade under 2015 ett dotterbolag i Norge och har som mål med det nya dramabolaget att växa i Norden.

– Vi har våra tre tillväxtben: drama, native (digitalt) och geografisk expansion. Så vi tittar på andra länder, men det gäller att vi hittar rätt affärsmöjlighet.

Mexiko Media kommer under 2016 göra två långfilmer och har flera tv-serier i utveckling.

Bolaget omsatte 59,0 (50,2) miljoner kronor under 2014 och redovisade ett rörelseresultat på 6,8 (5,0) miljoner. Bolaget växte till 42 (18) anställde.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.