onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SBS köper slutspelet i ishockey

Publicerad: 9 januari 2013, 13:07

Brynäs tog hem SM-guldet 2012. Foto: TV4

SBS TV har förvärvat sändningsrättigheterna till vårens dramatiska slutuppgörelse hela vägen fram till de svenska mästarna lyfter segerbucklan. Detta står klart efter ett avtal med TV4-Gruppen och bekräftas i ett pressmeddelande från SBS.

Ämnen i artikeln:

SBSElitserienTVTv-branschen

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Elitseriens slutspel är sedan tidigare en välbekant och het höjdpunkt för tv-tittarna. Under åren 2007-2010 visades den svenska högstaligans play off-matcher i Kanal 5 och Kanal 9. Det blev en framgång för kanalerna– både tittarmässigt och för intresset för ligan och sporten.

SBS anser att övertagandet av de exklusiva fri tv-rättigheterna till elitserieslutspelet 2013, vässar koncernens tv-utbud.

– Jag kan med glädje bekräfta att ett avtal om elitseriens slutspel nu är klart. Förvärvet är en fantastiskt fin pusselbit i den offensiva tillväxtstrategi som vi lagt för SBS TV och SBS Media Group, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Media Group Sverige.

Även Calle Jansson, kanaldirektör för SBS TV kommenterar affären i pressmeddelandet:

– Hockeyslutspelet har definitivt kommit hem igen. Vi har köpt en fantastisk rättighet och vi ska naturligtvis paketera sändningarna så att vi maximerar upplevelsen och lyfter fram allt vi och svenska folket älskar med elitseriehockey.

När Kanal 5 år 2010 lät undersökningsföretaget GfK fråga svenska folket  vilken svensk liga man helst följde framför tv:n eller från läktaren,  vann hockeyns elitserie (41%) före fotbollsallsvenskan (36%) och bandyns  elitserie (7%).

–  Vi är glada över att kunna sätta ett likhetstecken mellan landets största sporthändelser och SBS TV. Under 2013 har vi nu förmånen att visa både det svenska fotbollslandslagets väg till VM i Rio och Elitseriens slutspel i hockey – det är mäktigt.

Fri tv-rättigheterna till hockeyslutspelet ger SBS TV exklusivitet till visningarna av finalspelet, ”first pick” på semifinalmatcherna 4-7, samt ”second pick” på kvartsfinalerna samt semifinalmatcherna 1-3. Övriga matcher visas av C More.

Ytterligare detaljer runt sändningarna meddelas längre fram.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev