Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SBS tar hem rättigheterna för 546 kvalmatcher

Publicerad: 19 juli 2013, 07:04

SBS Discovery Media har säkrat de exklusiva TV-rättigheterna till samtliga 546 europeiska kvalmatcher till VM i Ryssland 2018 och EM i Frankrike 2016


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoverySBS Discovery MediaSBS

– Nu ska vi fira den här fantastiska affären ett litet tag, men direkt efter sommaren kommer vi att sitta ner med Svenska Fotbollsförbundet och andra potentiellla samarbetspartners för att se hur vi på bästa sätt ska skapa fantastiska fotbollsupplevelser för TV-tittarna de kommande åren, fortsätter Jonas Sjögren vd och landschef för SBS Discovery Media i Sverige.

Redan i höst visar SBS Discovery-kanalen Kanal 5 tre av det svenska landslagets dramatiska kvalkamper för att kvalificera sig till nästa års VM i Brasilien.

SBS Discovery Media – som i Norden representerar 20 tv-kanaler och 19 radiostationer - har i dagarna träffat ett avtal med UEFA som innebär att mediahuset förvärvar de exklusiva TV-rättigheterna i Sverige, Norge och Danmark till samtliga 546 kvalmatcher till EM i Frankrike 2016 och VM i Ryssland 2018 där europeiska herrlandslag är inblandade.

I affären ingår det svenska landslagets samtliga 10 kvalmatcher till EM 2016 och samtliga 10 kvalmatcher till VM 2018, samt eventuella playoff-kvalmatcher (2+2).

– Fotboll är världens största sport och vi är oerhört glada, entusiastiska och stolta över att ha förvärvat en stor och fantastisk rättighet som engagerar och berör starkt och brett - och som har potential att samla en hel nation av idrottsälskare framför TV:n, säger Jonas Sjögren.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.