Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Scherman med i "Kvällsöppet"

Publicerad: 19 januari 2011, 14:23

Han anklagas för att inte vilja debattera porren i Canal +. Men TV4:s vd Jan Scherman medverkar i dagens ”Kvällsöppet” med Lennart Ekdal. Fast då handlar diskussionen om hovets relation till medierna


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanCanal PlusTV4Lennart Ekdal

Jan Scherman debatterar mot hovet - inte porren. Foto: Björn Elgstrand.

I säsongspremiären av Kvällsöppet kommer hovets relation till medierna debatteras. Medverkar gör bland annat representanter från hovet, Jan Helin – och Jan Scherman.

– Det är en bra uppställning. Det är första gången som hovet går ut lite rejält, och ämnet ikväll är att fjolåret borde få konsekvenser. Både media och hovet borde ändra förhållningssätt mot respektive part, säger Lennart Ekdal.

Kring jul fick Jan Scherman ett personligt brev från drottning Silvia där hon beklagar Kalla Faktas granskning av hennes far. TV4:s vd skrev själv om detta i Aftonbladet och ikväll visar han upp brevet i tv.

– Det blir ett spännande möte mellan Scherman och hovet. Jan Helin är också med och han menar att Aftonbladet nu kommer att ändra strategi gentemot hovet, säger Lennart Ekdal.

De senaste dagarna har debatten kring porren i Canal+ fått nytt liv när TV4:s jämställdhetsombud lämnade sina uppdrag. SSU-ordföranden Jytte Guteland har gått ut och kritiserat Jan Scherman för att ha duckat för kritiken. Enligt henne eftersom han har tackat nej till att försvara TV4-gruppens position i media.

Den heta potatisen kommer inte heller att tas upp i kvällens debattprogram.

– Vi har haft diskussioner kring ämnet och slutsatsen blev att kvällens program inte hade det utrymmet. Vi tyckte att Silvabrevet och den debatten var intressantare, säger Lennart Ekdal.

Enligt honom är det med största sannolikhet inte heller aktuellt att ta upp ämnet nästa vecka.

– Även om vi gärna kackar i eget bo skulle det var överdrivet att ha med vår egen vd i tv två gånger på rad. Det kan kännas lite överdrivet, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.