Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Scherman sparkade Ekwall i falskt mejl

Publicerad: 21 februari 2008, 14:29

TV4-chefen Jan Scherman har i ett mejl gett Patrick Ekwall sparken "på grund av ekonomiska omständigheter". Men bakom mejlet står inte Scherman, utan det är ännu ett fejkmejl från Alex Schulman.


Patrick Ekwall fick sparken av Alex Sculman som låtsades vara Jan Scherman. Foto: Andreas Alfredsson/Stefan Borgius

Bröderna Schulmans falska mejl har rört upp känslorna hos TV4-medarbetarna, i synnerhet som han är sidekick till Lennart Ekdal i programmet Kvällsöppet. Men Jan Scherman försvarar nu för första gången Alex Schulman.

– Den här typen av påhitt får vi stå ut med. Det är inte bara kungen och drottningen som ska tåla att få brallorna nerdragna, säger Jan Scherman.

Han anser att TV4-medarbetarna ingår i det offentliga rummet och då ingår den här typen av bus.

Läs mer om Schulmans fejkmejl:

- Steffo vill att TV4 sparkar Schulman

- Intern storm på TV4

- Schulman-effekten ett tittarras

Tycker du att mejlet är roligt?
– Det är inte jag rätt man att avgöra.

Är det lämpligt?
– Ja, humor och satir har alltid gäckat och häcklat makten.

Patrick Ekwall säger att han inte lät sig luras av det falska mejlet eftersom det var undertecknat med "Jan". Scherman undertecknar alltid sina mejl med "Janne".

– Dessutom är jag inte anställd utan frilans och varför skulle Scherman vilja sparka mig efter 15 år på kanalen, säger Patrick Ekwall.

TV4-profilen Steffo Törnqvist har tidigare i Resume.se  sagt att han inte tycker att kanalen ska ha något att göra med Alex Schulman.

I en debattartikel i dagens Expressen rasar Patrick Ekwall mot fejkmejlen och skriver att han tycker att det är "obehagligt och kränkande".

"Du som läser kan säkert gå till dig själv och föreställa dig vad du hade tyckt om väldigt många människor hade hört att du skickat ett mejl där du kallar din arbetskamrats fru för 'fitta'", skriver Ekwall.

Alex Schulman vill inte kännas vid det aktuella mejlet.
– Det är lite Al Qaida över alltsammans, vi får skulden för varenda fejkmejl som skickas. Riktlinjen som folk kan ha när det gäller vem som ligger bakom de här busen är: Är det roligt så är det Schulmans. Är det inte roligt så är det nån annan.
– Att sparka Ekwall är inte roligt. Han är ju så duktig.

Fejkmejlet till Patrick Ekwall

Från: jan.scherman@tv4.se [mailto:jan.scherman@tv4.se]
Skickat: on 2008-02-13 03:24
Till: Ekwall
Ämne: Hej

Hej. Måste tyvärr meddela att du är uppsagd på grund av ekonomiska omständigheter. Ta kontakt med mig så fort du ser detta.

//Jan.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.