Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Schulman efterträder Doreen och Graaf

Publicerad: 8 juli 2008, 09:48

Doreen Månsson och Hannah Graaf ut –Katrin Schulman och Peter Jihde in. ”Idol Eftersnack” i TV400 får en ny programledarduo.


Doreen Månsson och Hannah Graaf som ledde "Idol Eftersnack" efterträds nu av Katrin Schulman (till höger) och Peter Jihde. Foto: Linus Hallsénius/TV4

”Idol Eftersnack” i TV400 sänds direkt efter Idol-omröstningen med start den 10 oktober.

Programledare blir Katrin Schulman, bloggaren som driver pr-byrån Pure PR, och Peter Jihde som även leder ”riktiga” Idol i TV4.

I våras drev Katrin Schulman friskt med Doreen Månsson i det parodiprogrammet ”Katreen 21.30” på humorsajten 1000apor.se.

Nu efterträder hon alltså just Doreen Månsson som programledare.

– Jag minns det, men det har inget med det här att göra, säger TV400:s kanalchef Christer Andersson.

– Doreen är på SVT nu och vi kände att vi ville testa Katrin som är oerhört intressant. Sedan ville vi ha en starkare koppling till huvudprogrammet, därför blev det Peter Jihde.

Varför fick inte Hannah Graaf fortsätta?
– Hon gjorde ett bra jobb, men Katrin är en annan typ av person. Hon har en annan typ av approach som reporter och passar bättre med Peter Jihde.

Hur der du på att hon driver en pr-byrå? Hon fick in en produktplacering för sin "rökfria" cigarett i Kvällsöppet – ett inslag som sedan fälldes av Granskningsnämnden.
– Jag ser inga som helst problem med det. Det kommer inte att bli någon sådan produktplacering i programmet, säger Christer Andersson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.