Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Seinfeld tjänar miljarder på repriserna

Publicerad: 4 april 2013, 11:35

Jerry Seinfeld tjänar fortfarande pengar på ingenting

Foto: Colorbox

Jerry Seinfeld gjorde en bättre affär på att lägga ner sin nu mer klassiska tv-serie, än han gjorde på att starta den. Hittills har han och Larry David tjänt två och en halv miljard kronor var på reprisersättningar.


När Jerry Seinfeld och Larry David försökte sälja in serien "Seinfeld" var tvbolaget NBC mycket tveksamma till att satsa på en serie som "inte skulle handla om någonting".

Men pitchen lyckades och under nio år var serien en jättesuccé för NBC. För 15 år sedan sändes det sista avsnittet, men framgången slutade inte där.

De 180 avsnitten har sedan dess repriserats åtskilliga gången, slagit försäljningsrekord på DVD och fortsatt dra in pengar åt Seinfeld och David.

Nu har en femte syndikeringsomgång för den amerikanska marknaden förhandlats fram och med den uppskattar branschbedömmare att serien ger sina upphovsmän fem miljarder kronor i ersättning.

Serien las ner 1998 när Jerry Seinfeld tackade nej till att fortsätta trots att han erbjöds 5 miljoner dollar per avsnitt.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.