Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Settman blir programledare för sin egen idé

Publicerad: 13 maj 2008, 14:07

Peter Settman, tv-chef på produktionsbolaget Baluba, kläckte idén om en dansbandstävling i rutan. SVT nappade – och nu är det klart att Settman blir programledare för den nya lördagsunderhållningen som sänds i höst. – Jag har grunnat på den här idén i över ett års tid, säger Settman till Resume.se.


Peter Settman, som leder "Så ska det låta" blir även programledare för SVT:s nya lördagsunderhållning med dansband i höst. Foto: SVT.

SVT:s nya lördagsunderhållning i höst är en storsatsning. På bästa sändningstid ska 26 orkestrar slåss om titeln ”Sveriges bästa dansband 2008”. En jury ska åka runt i landet och ta ut banden som sedan ska tävla i programmet. Sedan är det tittarna som avgör vilka som går vidare i tävlingen.

Formatet är framtaget av produktionsbolaget Baluba där Peter Settman är tv-chef. Det blir också Settman som leder det nya underhållningsprogrammet i rutan.

– Jag har gått och grunnat på den här idén i över ett års tid och vi har jobbat med det som ett utvecklingsprojekt, säger Peter Settman.

När sedan SVT nappade på formatet fick Settman frågan om han ville bli programledare. Och han behövde ingen längre betänketid.

– Det här programmet kan bli hur jäkla bra som helst och tajmingen är klockren. Fenomenet har funnits hur länge som helst – Sverige var en stormakt på dansband under 70- och 80-talet och det har levt kvar ute i busken. Nu är det ”revival-läge” och den här serien tar avstamp i dansbandsmusiken men tar den in i framtiden, säger Peter Settman.

Just det faktum att hälften av svenskarna tycker dansband är töntigt och den andra hälften älskar den musiken är en extra krydda, enligt Settman.

Och han tror att formatet kan komma att gå på export, trots att det handlar om dansband.

– Det här formatet har ett liv inte bara i Sverige. Jag tror att man kan hitta liknande fenomen i andra länder. Finland har tangon och Norge har också dansbandstraditioner, säger Settman.

Vad tror du om intresset och tittarsiffrorna?
– Det här kommer att ligga på absolut bästa sändningstid på lördagar, och det är en väldigt stor satsning så förväntningarna kommer att vara höga.

Vad ska programmet heta?
– Det är inte klart än.

Något med "Settmanz" kanske?
– Ja ha ha, ”Settmanz på turné” kanske vore något.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.