Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Settman lånar av Robinson

Publicerad: 26 september 2008, 17:32

Om fyra veckor startar höstens stora tv-fajt.
Då tar SVT och Peter Settman upp kampen med ”Stjärnor på is” med Carolina Gynning och Carina Berg som programledare.


TV4 är först ut med sin lördagssatsning ”Stjärnor på is”. Den fjärde oktober sänds det första av tio avsnitt.

Två veckor senare kommer SVT:s motdrag Dansbandskampen, där Peter Settman ska utse Sveriges bästa dansband. Nu börjar marknadsföringen av programmet (se första trailern nedan).
– Det är klart att vi satsar hårt på Dansbandskampen. Programmet är vår stora lördagsunderhållning, men vi lägger inte hela programbudgeten på marknadsföring, säger Gunilla Nilars som är SVT:s projektledare för programmet.

I trailern används musik som är väldigt lik  Robinsons vinjett.
– Det är ett medvetet val. Programmet är inte bara musik utan ska även vara spännande att titta på.

Gunilla Nilars jobbade på Robinson redan under första säsongen. Hon hoppas självklart på en bra start för Dansbandskampen, men hon vet också att premiären inte är allt.
– Det var faktiskt inte så många som såg det hårt kritiserade första avsnittet av Robinson. Den stora publiken kom inte förrän efter det tredje avsnittet.

Peter Settman har tidigare haft stora framgångar med ”Så ska det låta”. Det finns en stor potentiell publik även till hans nya program.
– Dansband kanske inte är så stort i Stockholm, men det bor åtta miljoner utanför Stockholm och det är bara att se hur många som besöker dansbandsgalor för att förstå vilken rörelse det här är.
– Det är också den musikgenre som säljer mest skivor idag.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.