Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Settmans nya format

Publicerad: 16 februari 2012, 14:21

"Så ska det låta". "Dansbandskampen". Nu ger sig Peter settman in i en ny genre när han med Singbox startar ett nytt interaktivt tv-format


Ämnen i artikeln:

Peter Settman

Producentkonstnären Peter Settman har genom åren tagit fram flera tittarsuccéer, Dansbandskampen och Så ska det låta tillhör de kanske mest kända på senare tid.
Nu hoppas man med Singbox ta fram nästa framgångsprodukt.

Genom smart phones och ökad internetkapacitet arbetar man på att skapa en brygga mellan tv och mobil genom att använda mobiltelefonen som kontrollenhet för applikationer som visas genom tv:n.

Företaget Singbox verkar inom mobil, musik och spel och hoppas genom den nya formatet skapa underhållning och nya intäktsströmmar för musikbolag, operatörer och telefontillverkare.

– Formatet börjar nu ta form och det har varit väldigt intressant att arbeta med en så avancerad teknik framtagen med specifik inriktning på musik och tv, säger Peter Settman i en kommentar.

Tidigare har interaktivitet inom tv varit begränsad till exempelvis telefonröstning och smsaktiviteter.
Men det vill man nu råda bot på.

– Vi har redan från början skapat underhållningsteknik med inriktning på interaktivitet och det känns fantastiskt att nu gå från idé till kommersiell produkt, säger Carl Ljungström, vd för och grundare av Singbox AB tillsammans med CTO John Ardelius, industridoktorand på SICS Swedish Institute of Computer Science i en presskommentar.

Peter Settman ökar också sitt ägande i Singbox genom utvecklandet av det nya formatet.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Peter Settman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.