Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sex and the City-stjärnan i frysboxen

Publicerad: 21 augusti 2009, 05:51

Sex and the City-stjärnan Kristin Davis stoppas från jobbet som ambassadör för den ideella organisationen Oxfam. Anledning: Hon gör reklam för ett israeliskt kosmetikamärke.


Ämnen i artikeln:

Oxfam

Kristin Davis är modell för Ahava.

Oxfam är en internationell organisation som sedan 1940-talet jobbat mot fattigdom i utvecklingsländer. Kristin Davis har sedan 2005 jobbat som ambassadör för Oxfam och bland annat besökt organisationens aidsprojekt i Afrika.

Men nu är det slut med det ideella arbetet. Nyligen skrev tv- och filmstjärnan på ett reklamkontrakt för kosmetikatillverkaren Ahava. Företaget har sin tillverkning på den ockuperade Västbanken vilket har lett till protester i USA.

Kristin Davis, vars karaktär Charlotte konverterade till judendom i Sex and the City, tänker inte ge upp sitt reklamkontrakt. Det innebär ett problem för Oxfam som motsätter sig all handel med israeliska företag som är lokaliserade på ockuperade territorier.

Nu har organisationen gått ut och förklarat att man inte sprakar Davis men låter henne inte jobba med organisationen så länge hon gör reklam för Ahava.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Oxfam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.