Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sex-tweet till premiärministern hamnade i direktsändning

Publicerad: 25 augusti 2015, 10:27

Politiska kommentatorn Annabel Crabb anade inte vad som stod i nederkant medan hon pratade

Att släppa fram publikens röster och låta kommentarer i sociala medier dyka upp i rutan har varit ett sätt för tv-husen att piffa till sina sändningar i flera år. Men det får inte alltid önskad effekt.


Hashtaggen #AbbottLovesAnal, som refererar till Australiens premiärminister Tony Abbott, trendar just nu i Australien. Detta sedan en tittares sexistiska tweet tog sig hela vägen till en livesändning under måndagskvällen. Medan den politiska kommentatorn Annabel Crabb pratade under frågestunden dök den opassande tweeten upp.

Händelsen i programmet "Q&A" dominerade sociala medier i Australien under tisdagsmorgonen och medan många fördömer tweeten ser andra stor humor i att den lyckades kuppa sändningen. Mannen bakom Twitter-kontot som fick flödet att gå i spinn Gregg Schurch passade på att hylla yttrandefriheten i sitt tack till att tweeten blev upplockad:

"thankyou all for the kind messages. long live freedom of speech. long live tony jones. long live qanda"

Q&A i ABC är ett populärt program som bjuder in politiker och näringslivsprofiler till att diskutera aktuella händelser inför studiopublik. En talesperson från ABC säger till australienska news.com att de: "Ber om ursäkt för den eventuella skada som tweeten har orsakat." Kanalens vd Mark Scott ska också ha bett premiärministern om ursäkt i ett sms.

Enligt kanalen berodde incidenten förmodligen på att de fick en alltför stor mängd tweets att moderera under sändningen. Tony Abbott kommenterar själv händelsen:

– Jag hoppas att ABC:s ledning går vidare och gör vad de säger att de ska göra med programmet. Jag tycker att det gått över styr och det är viktigt att ABC inte bara pratar om lösningar, utan faktiskt gör något."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.