Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sexskandal skakar sportkanal

Publicerad: 22 oktober 2009, 06:22

Amerikanska tv-kanalen ESPN förnekade i det längsta att en deras stjärnor varit inblandad i en sexskandal.
I går tryckte New York Post hela historien och nu ska bloggen Deadspin publicerat alla sexrykten som cirkulerar runt ESPN.


Ämnen i artikeln:

ESPN

Steve Philips fick 2005 lämna jobbet som general manager på New York Mets på grund av hans många vänsterprassel. Nya jobbet blev baseballanalytiker på sportkanalen ESPN.

Hans kollega Harold Reynolds fick sparken 2006 efter anklagelser om sexuella trakasserier av en medarbetare. Trakasseriet visade sig bestå i en kram men Reynolds fick inte komma tillbaka till ESPN.

Händelsen borde ha gett Steve Philips en tankeställare. Han fortsatte dock med sin kvinnoaffärer.

Men i somras blev det ett prassel för mycket. Efter att ha haft sex tre gånger med den 22-åriga Brook Hundley, produktionsassistent på ESPN, dumpade Philips henne. Det skulle han inte ha gjort. Hon förvandlades snart till Glenn Close-lookalike i Farlig förbindelse. Philips fru blev uppringd och fick brev från Hundley, den 16-årige sonen blev kontaktad av Hundley på Facebook. Efter att hon krockat med sin bil på väg från Philips hus blev polisen inkopplad.

Historien blev känd på ESPN och Philips stängdes av från jobbet under en vecka. Men ryktet nådde utanför tv-kanalen. Framför allt fick A.J Daulerio, redaktör på Gawkerägda sportbloggen Deadspin, många tips.

När han i september konfronterade ESPN:s pr-avdelning med uppgifterna förnekade de allting. Det fanns inget som stämde i ryktet, fick Daulerio förklarat för sig.

Och han trodde på ESPN:s pr-avdelning vilket var oväntat. Bloggarna i Gawkerkoncernen har gjort en hederssak av att inte kolla fakta innan de lägger ut sina inlägg. De korrekta uppgifterna kommer fram med tiden, menar Gawkerchefen Nick Denton

som senast i förra veckan skickade ut ett meddelande till sina medarbetare där han uppmanade dem att inte tänka för mycket innan de publicerar.

Det var alltså extra motigt för A.J Daulerio när New York Post i går gick ut med historien om Steve Philips.

Men Daulerio har lärt sig en läxa och nu försäkrar han att han ska tömma sin mejlbox på rykten om ESPN-anställda ut på Deadspin. För att sedan se hur pr-avdelningen på tv-kanalen reagerar.

Först ut blev basebollkommentatorn Erik Kuselias.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ESPN

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.