Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Sista gången jag hade de här kläderna i sändning"

Publicerad: 26 januari 2011, 11:00

SVT:s nyhetsankare Lennart Persson klädde sig okonventionellt under gårdagens Aktuellt-sändning. Klädseln var en vattendelare på redaktionen och tittarna kommer aldrig få se programledaren i samma outfit igen.

Ämnen i artikeln:

Lennart PerssonHumorAktuellt

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Lennart Persson i gårdagens sändning. Foto: SVT.

– Jag hade bråttom. Det kanske var lite vågat. Men jag var helt bekväm med kläderna, skrattar Lennart Persson.

När Lennart Persson strax innan 21.00 gjorde entré på Aktuellt-redaktionen fick han många glirningar. Grönblå-rutig skjorta och lila slips var ett nytt klädval och åsikterna gick isär. Det blev omröstning och med knapp marginal lyckades programledaren undvika ett stressigt klädbyte.

– Skjortan kommer jag kanske att använda mig av i Godmorgon Sverige. Men det var sista gången jag kombinerade den med en lila slips i Aktuellt, säger Lennart Persson.

Enligt Lenart Persson har det inte varit någon tittarstorm mot gårdagens outfit. Som programledare brukar han alltid fråga sminkösen om smakråd. Eftersom hon inte misstyckte slog han till.

Har du någon favoritoutfit?
– Privat föredrar jag en flanellskjorta. I Aktuellt blir det helst blå skjorta, blå kostym och en rödmönstrad slips, säger Lennart Persson. Tittarna vill ha propra nyhetsankare och det kan jag hålla med om, säger Lennart Persson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev