Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Skämskudden" nytt pris för dålig tv

Publicerad: 15 maj 2013, 08:32

Martin Soneby

Skämskudden är namnet på ett nytt antipris som uppmärksammar de mest pinsamma insatserna inom svensk television.


– Det här är priset ingen vill ha. Vi kommer att gräva runt i tv-sfärens bottenskrap och hitta produktionerna som aldrig borde ha tagit sig in på tv-tablån, säger Martin Soneby.

Tillsammans med komiker kollegorna Fritte Fritzson och David Druid har han därför skapat Skämskudden – ett antipris för de mest pinsamma programmen, personligheterna och insatserna inom svensk television. Genom utmärkelsen vill arrangörerna på ett annorlunda och roligt sätt uppmuntra till nytänkande och kreativitet inom svensk tv.

Under våren kan landets tv-tittare nominera tv-program och programledare i ett antal olika kategorier. De slutgiltiga vinnarna utses sedan av en namnkunnig jury och presenteras på galan. Och trots att det rör sig om ett antipris, så hoppas man på att få lämna över utmärkelserna till vinnarna personligen.

– I USA finns The Razzies, filmindustrins antipris, och där har man lyckats locka vinnare som Sandra Bullock och Halle Berry till galan, säger Martin.

Utmärkelserna kommer att delas ut under en gala den 29 augusti i år, vilket är dagen innan tv-branschens stora prisgala Kristallen går av stapeln.

– Jag har själv varit ansvarig för ohyggligt dålig tv, men det är aldrig för sent att ändra sig. Vi hoppas att branschen ser Skämskudden som en sporre, och en anledning till rannsaka sig själv, säger han.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.