Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Skandalsåpa med barn i Kanal 5

Publicerad: 8 december 2010, 09:45

Dokusåpan ”Föräldrafritt” utspelar sig under två veckor i ett hus där deltagarna mellan åtta och elva år gamla är instängda. I slutet av december börjar programmet att sändas i Kanal 5. – Jag blev väldigt sorgsen och fick ont i magen, säger barnpsykologen Hanna Thermaenius till Aftonbladet efter att ha sett ett avsnitt av såpan.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

”Boys and Girls Alone” är ett Big Brother för barn som producerats i England. Foto: Channel 4

Programmet som sänds är den engelska originalversionen som redan sänts, och kritiserats hårt, i hemlandet.

I England hette serien ”Boys and Girls Alone” och enligt Daily Mail lämnas barnen att klara sig själv under tiden i huset. Det leder bland annat till knivhot och mobbing.

– Serien skapade rejäl debatt i England när den visades där. Vi vill visa vad som var upphov till debatten, säger Dan Panas presschef på Kanal 5 till Aftonbladet.

Enligt honom ligger det etiska ansvaret på de som gjort programmet i England. Kanal 5 visar programmet i beskrivande syfte eftersom det blivit ett fenomen.

Aftonbladet har talat med Hanna Thermaenius som är barnpsykolog på Bup i Stockholm och som har sett ett avsnitt av såpan. Enligt henne är programmet oetiskt och kan vara farligt för barnen som deltagit.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.